Vandaag nam Chiel Vandenberghe, directeur van CC De Steiger, me mee op uitstap naar het Palais des Beaux Arts in Lille en naar LaM in Villeneuve d’Ascq (zie ook volgende post).

(Chiel Vandenberghe in LaM)

Vandenberghe is een gepassioneerd kunstliefhebber/-historicus die sinds kort werd aangesteld als nieuwe directeur van het Cultuurcentrum in Menen. Vol energie deelt hij tijdens het verloop van de dag zijn kennis over de streek, zijn visie op hedendaagse kunst en zijn bewonderenswaardige en ambitieuze toekomstplannen voor het cultuurcentrum in Menen.

In het Palais des Beaux Arts treffen we een behoorlijke collectie met meesterwerken die je hier kan terugvinden. Daarnaast waren er (voor mij althans) een aantal ontdekkingen (van bekende en minder bekende kunstenaars) die je hieronder terugvindt.
Ook de hedendaagse collectie van emmers al dan niet met vod, die doorheen het museum stonden verspreid konden bekoren.

1. Onbekende meester
2. Carolus Durant
3. Edouard Vuillard
4. Auguste Rodin (Les Bourgeois de Calais) – hedendaags relevant
5. Agathon Leonard
6. Vanderveken kijkt naar kunst
7-10. Hedendaagse installaties met emmers