Gezien het weer de vorige dagen behoorlijk waterig was, had ik de kans nog niet gekregen om op ontdekkingstocht te gaan rond ‘t Schippershof.
Mijn oorspronkelijk idee was om op deze zonnige dag interessante gevels van Menen in beeld te brengen. Het lot besliste echter anders en al snel kwam ik aan de Leie terecht. Deze stak ik over aan de sluis, waardoor ik meteen ook de grens met Frankrijk overstak naar Halluin. Daar liep ik een aantal uren rond in een natuurgebied, om dan weer terug te keren naar België en Menen. Gevoelsmatig leek het mijn officiële intrede in de stad, die ik de komende maand verder onder de loep zal leggen. Op deze korte tocht nam ik een honderdtal foto’s waarvan hieronder een kleine selectie.

De leie als natuurlijke grens tussen België en Frankrijk
Gepaste verwelkoming in de stad met sticker van de Bolton Spartans Scooter Club
Tag van de plaatselijke graffiti-crew – 8930 represent
Het “Hallo”-huisje (zie geschrift op rechter ‘raam’)
Inwoner van Menen wachtend op zijn prooi
Bijzondere boom
‘Booby trap’ op het bospad
Bijzondere begroeiing
Boom met verkoudheid
Muddy Water Blues
Naast de Vlaamse, vermoedelijk ook de Belgische en Europese vlag. Rechts de vlag van Menen.
Een auto
Vriendelijke inwoners van Menen
Vrij (?)