Samuel Vanderveken is een beeldend kunstenaar uit Brussel.

Zijn werk wordt gevoed door fragmenten uit het leven dat hem dagelijks omringt. Een merkwaardige ontmoeting, een flard tekst, een wandeling door de stad, een melodie of eender wat kunnen aanleiding geven tot de creatie van nieuw werk.

Dit uit zich hoofdzakelijk in schilderijen waarin alles lijkt te mogen en te kunnen, in een wervelwind van vorm en kleur. De beelden beginnen vanuit het experiment en evolueren naar de idee, of omgekeerd, alsof de kunstenaar telkens op een kruispunt staat waar hij nog alle richtingen uit kan. Steeds vaker ontplooit zijn werk zich ook in de ruimte als installaties en environments waar de werken door interventies met elkaar in verband worden gebracht.

Voor zijn residentie in ‘t Schippershof zal de kunstenaar gedurende een maand de stad Menen onder de loep leggen. Naast een tentoonstelling met bestaand werk zal hij zijn atelier vestigen in het Stadsmuseum en met de verzamelde informatie en indrukken uit de stad een installatie met nieuw werk realiseren.

meer info op http://samuelvanderveken.com